Nyheter/Reportage

Örnsköldsvik uppåt i rank hos AT-läkare

Varje år utför Sveriges yngre läkares förening, SYLF, en mätning kring hur nöjda AT-läkare är med sina AT-orter. I årets mätning så ökar både Sundsvall och Örnsköldsvik i rank.

Nöjda AT-läkare är viktiga för återväxten inom regionerna då AT-läkare som varit nöjda med sin ort är mer benägna att återkomma till orten för att jobba som ST-läkare, vilket minskar antalet hyrläkare som regionen måste förlita sig på. 

I årets mätning så får Örnsköldsvik ljusa siffror och går upp i rank, från plats 32 till plats 28. Att Örnsköldsvik går upp i rank tros bland annat bero på att region Västernorrland har hyrt in en AT-samordnare med fokus på Örnsköldsvik och Sollefteå samt ett starkt engagemang genom hela kedjan.
– Engagerade studierektorer, handledare, samordnare, direktörer – ja, engagemanget från golvet och uppåt i regionen kring dessa frågor är mycket starkt. AT-läkarna är mycket viktiga för vår framtida läkarbemanning och vårt oberoende av hyrpersonal, säger Henrik Salo, överläkare och enhetschef för AT-läkarna, i ett pressmeddelande.

 

Publicerat