Du är här

2019-09-14 - Musik
Pressbild

Lindgård – Rodrick – Öquist

Säsongens andra arrangemang för Örnsköldsviks Musiksällskap sker i samarbete med Arnäs församling lördag 28 september. Till Arnäs kyrka har tre av Stockholms mest anlitade kammarmusiker bjudits in.

Trio Lindgård – Rodrick – Öquist är en relativt ny pianotrio, de har varit verksamma sedan 2016 och nu blir det första gången ö-vikspubliken får ta del av deras skicklighet.
Violinisten Jonas Lindgård är däremot bekant här i Ö-vik som förste konsertmästare hos Nordiska Kammarorkestern. Han spelar även för Folkoperan i Stockholm där solocellisten Mattias Rodrick även ingår. Rodrick uppträder också regelbundet som solist och kammarmusiker både i Sverige och internationellt. 
Pianisten Georg Öquist har gjort turnéer i såväl Sverige som stora delar av Europa samt USA och Turkiet, både som solist och kammarmusiker. Sedan 1987 undervisar han vid KMH i Stockholm, där han är professor i instudering. 
Vad trion kommer att bjuda på är inte klart, men under tidigare konserter har de spelat bland annat Schumann, Beethoven, Piazzolla och Morricone.

Dela med dig av denna artikel på: