Du är här

2019-09-11 - Nyheter/Reportage
Fr.v. Cassandra Pettersson med sin syster Jennifer Pettersson. Foto: Håkan Nordström

Poängen är poängen för Cassandra

14 poäng. Det är målsättningen för Cassandra Pettersson, 23, som nu reser till Azerbajdzjans huvudstad Baku för VM i rytmisk gymnastik. I stenhård konkurrens och stor dominans från öst är placeringen närmast ointressant.

Hon är en av landets absolut bästa rytmiska gymnaster och har en imponerande medaljskörd. Träningsdosen är nästan extrem och dessutom ska hon hinna med sitt arbete på en förskola. För ÖGK:s Cassandra Pettersson tillhör två träningspass vardagen och talangen är det sannerligen inget fel på.
– Jag har vunnit mer än Cassandra, men kan ärligt säga att hon är bättre än vad jag någonsin blev. Sporten utvecklas och det krävs mer av henne för att vinna något, säger tränaren och två år äldre systern Jennifer Pettersson.
I Sverige och i Norden har de tillsammans massor av bevis på de mest framskjutna placeringarna. Men när det vankas världsmästerskap är dominansen från öst närmast total och i synnerhet från de ryska gymnasterna.
– Om jag placerar mig bland de 20 främsta eller inte bryr jag mig inte så mycket om. Det vore i stället fantastiskt om jag kunde nå ett personligt rekord på 14 poäng, säger Cassandra.

Hon utgör den svenska truppen under mästerskapet tillsammans med Meja Engdahl Petersson, Landskrona, och Alva Svenbäck, Uppsala. Det handlar både om individuellt och lag och Cassandra och Alva tävlar i fyra redskap; tunnband, boll, käglor och band medan Meja får nöja sig med två.
Och det är som sagt poängen som är poängen för Cassandra.
– Jag har tidigare fått 13,5 och 13,8 och varit och nosat på 14 förut. Så det vore jättekul om jag når dit i en eller i flera grenar.

Dela med dig av denna artikel på: