Du är här

2019-09-06 - Miljö
Kristina Säfsten och Emma Ödling. Foto: Övik Energi

Övik Energi är nu Kranmärkt

Sedan tidigare så är bland annat Miva, Bosch Rexroth och Mediapartner i Norr några arbetsgivare i Örnsköldsviks kommun som bivit kranmärkta, och nu ingår även Övik Energi AB bland kommunens kranmärkta verksamheter.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning som innebär att till exempel en verksamhet väljer kranvatten istället för flaskvatten. Bland annat så innebär hållbarhetsmärkningen att verksamhetens möten, arbetsplatser, konferenser m.m. ska vara helt fria från förpackat flaskvatten och bara servera kranvatten. 

Nu har Övik Energi valt att bli Kranmärkta, bland annat som en del i arbetet att bli klimatneutrala till år 2025.
– Vi har satt upp ett viktigt och utmanande mål där vi siktar på att bli klimatneutrala till år 2025, därför ligger det helt i vår linje att kranmärka hela bolaget. Vi vill vara en inspirerande arbetsplats och för oss var detta en självklarhet, säger Kristina Säfsten, vd Övik Energi, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver även Övik Energi följande:
”Vårt agerande ska bidra till kommunens utveckling och vi stöttar initiativ och verksamheter som verkar för en hållbar framtid. Att göra hållbara val ska vara enkelt, och att tappa vatten från kran är bland det lättaste vi kan göra.”

 
Dela med dig av denna artikel på: