Du är här

2019-09-05 - Sport & Fritid

En dag full av idrott

På lördag blir det ännu mer idrott än vanligt i Örnsköldsvik. Då gör nämligen många idrottsföreningar gemensam sak och bjuder in allmänheten till Skyttis.
– 22 ideella föreningar finns på plats för att sprida information och låta många prova på, berättar idrottskonsulenten Karin Runnerström.

Mellan 11 och 15 på lördag blir det full aktivitet på Skyttis-området. Ett flertal idrottsföreningar deltar i arrangemanget som Västernorrlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, med samarbetspartners, står bakom för andra året i rad. Syftet är bland annat att slå ett rejält slag för idrottsrörelsen, manifestera vikten av fysisk träning och inte minst den så nyttiga sociala samvaron som engagemanget i en förening innebär. 
– Vi vill dessutom medverka till att ge så många som möjligt en ny syn på träning och tävling. I dag är det för många barn och ungdomar som specialiserar sig för en idrott på tok för tidigt, vilket riskerar att göra träningen för ensidig och att den aktiva tröttnar på ett för tidigt stadium. Vi vill locka alla att idrotta och vara aktiva på olika nivåer så länge som möjligt, säger Karin Runnerström. 
Dagen på Skyttis har ett digert program med invigning, Papricalopp för de yngsta, diverse uppvisningar och utdelning av den årliga VIF-trofén. Det kryddas med massor av aktiviteter signerat respektive idrottsförening.

– Vi kommer att få se flera kreativa lösningar i marknadsföringen av olika idrotter och föreningar. Det är bara fantasin som sätter hinder, fortsätter Karin och berättar att även representanter från den globala barnrättsorganisationen Rädda Barnen kommer att vara på plats under dagen.
Två skidklubbar och två fotbollsföreningar. I övrigt respresenteras ett flertal olika idrotter på en och samma gång och på samma plats under fyra timmar på Skyttis.
– Örnsköldsvik har ett fantastiskt idrottsutbud och många fina föreningar som gör ett ovärderligt arbete. De som besöker Skyttis på lördag kommer snabbt att märka det, säger Karin Runnerström.

Deltagande föreningar
Örnsköldsviks Kampsportsförening, Fäktklubben Scaramouche, Soo Shim Taekwondo, DF Rockringen, Norra BTK (bordtennis), Öviks Tennisklubb, OK Nolaskogsarna (orientering), Friska Viljor FC (fotboll), Gottne IF (fotboll), Örnsköldsviks Segelsällskap, Örnsköldsvik Shotokan Karateklubb, Västernorrlands Parasportförbund, Modo Hockey, Domsjö IF (bowling), Moälvens Kanotklubb, Örnsköldsviks Gymnastikklubb, Vårby IK Skidor, Hägglunds Ski Team SK, IF Friska Viljor Backhoppning, Örnsköldsvikortens Ryttarklubb, Friska Viljor Badminton, Bjästa Alpina.

 

Dela med dig av denna artikel på: