Du är här

2019-09-05 - Teater
Foto: Sven Prim

Tävla om biljetter!

Plötsligt en dag dyker Rose upp hos Hazel och Robin. De var en gång kollegor och vänner på det närliggande kärnkraftverket. Varför dyker hon upp efter 38 år? Vad vill hon egentligen? Lördag 28 september visas ”Barnen” på Folkan Teater, och vi har biljetter som vi lottar ut.

En katastrof har inträffat och det pensionerade paret Robin och Hazel bor inte kvar hemma längre. De har varit tvungna att flytta till en lånad liten stuga på den engelska östkusten utanför strålningsområdet. Dagarna ägnar de åt att försöka upprätthålla en slags vardag och säkra maten de äter. Elen fungerar bara någon timme åt gången.
Så en dag kommer Rose och hon har ett ärende, som hon inte tänker smita ifrån. Det blir ett laddat möte, hemligheter avslöjas och tidigare handlingar har fått konsekvenser. Kanske finns det fortfarande möjligheter att korrigera misstag som har gjorts.
”Barnen” är en rapp och smart pjäs av den unga hyllade brittiske dramatikern Lucy Kirkwood, och den nominerades 2018 till bästa pjäs både i USA och Australien. Kerstin Gustafsson har gjort den svenska översättningen och för regin svarar Karin Enberg. I rollerna ser vi Agneta Ahlin, Astrid Assefa och Per Burell. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Hur många aktiva kärnreaktorer finns i Sverige?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till ”Barnen” på Folkan Teater 28 september. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.  
Svaret mejlar du till tavling@7an.se senast 9 september. Vinnarna presenteras nästa vecka.

 

Dela med dig av denna artikel på: