Du är här

2019-09-11 - Evenemang
Foto: Kristofer Lönnå Produktion 2014

Bilträff med klassisk rock

En nostalgisk tillbakablick och samtidigt en musikalisk resa. Lördag 14 september kommer Kingen till Molidens folkpark med föreställningen ”När rocken kom till Sveg”.

Många förfasade sig när rockmusiken slog igenom. Transistorradion, jukeboxen och grammofonen tog rocken till Sverige och förändrade folksjälen i grunden. 
I dag kan det vara svårt att se vad det var som upprörde den äldre generationen när pionjärer som Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley och svenske Little Gerhard slog igenom. Men det var helt enkelt andra tider.
”När rocken kom till Sveg” blev en jättesuccé första gången 2013 när Torgny ”Kingen” Karlsson – född i Sveg – turnerade med sin berättelse om hur en stenkaka från USA för evigt möblerade om i folkhemmets skivsamlingar.
Efter hårt tryck från både arrangörer och publik valde Kingen att göra en ny uppsättning där han vidareutvecklade föreställningen med historier från sin egen musikaliska uppväxt, men även behöll en del av de gamla succénumren – så i Moliden bjuds det nu på ”När rocken kom till Sveg, part 2”. Lokala partybandet Smash bidrar också till underhållningen.

Dela med dig av denna artikel på: