Du är här

2019-09-02 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Modo värvar SHL-veteran

Modo Hockey meddelar idag att de värvar forwarden Johan Forsberg, och att han kommer att spela för klubben under HockeyAllsvenskan 2019/2020.

– Vi får en spelare med mycket SHL-rutin och ett fantastiskt CV. Johan Forsberg besitter ett stort ledarskap och är en spelare som ser till att göra det som laget tillsammans bestämt ska göras, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist på Modos hemsida.

Johan Forsberg, 34, har Munksund som moderklubb och har representerat Luleå Hockey under de senaste sex säsongerna. I meritlistan har han bland annat 470 spelade matcher i SHL, 90 matcher i SM-slutspelet, ett SM-guld med Skellefteå AIK och en Champions Hockey League-titel med Luleå 2015. 

Till Modo Hockey ansluter han inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan 2019/2020, där han bland annat hoppas på att få återuppleva den känsla av att ta ett steg uppåt i ligorna likt det han fick uppleva när han hjälpte Malmö ta sig till SHL i 2006.
– När vi tog steget upp är fortfarande en av mina absolut största resultatmässiga framgångar i karriären. Det var extremt häftigt där det absolut går att jämföra med SM-guld då det hockeymässigt är liknande press som spelare och liknande slutspelskänsla. Det skulle jag mer än gärna uppleva igen, säger Forsberg och fortsätter kring beslutet varför det blev kontrakt med Modo Hockey för den kommande säsongen:
– Det är mycket som stämmer in och då först och främst att Modo vill framåt både som lag och förening, samt att det passar väldigt bra socialt för mig och sambon att vara kvar i Norrland. Jag har också en bra bild av Björn Hellkvist både som tränare och person. Det väger tungt att de har koll på mig som spelare då jag bara kan vara mig själv till 100 procent, men sen är det svårt att svara på vad jag kan bidra med till laget innan jag satt mig in i spelet Modo ska spela. Men klart är att jag ska bidra med det Björn vill att jag ska göra och ta den roll som krävs av mig.

Björn Hellkvist kommenterar.
– Vi har under försäsongen sett våra styrkor, men även sett vilka svagheter vi har, och där efter gjort bedömningen att vi behöver ännu mer fysiska spelare som är starka med pucken. Forsberg är just de sakerna där han är en spelare som producerar en del poäng och samtidigt är trofast systemet defensivt.

Kontraktet med Johan Forsberg gäller för säsongen 2019/2020 där Forsberg ansluter till onsdagens träning.

Dela med dig av denna artikel på: