Övrigt

Rotary Örnsköldsvik får ny president

En växande organisation, en höjd ambitionsnivå och en historisk konferens i Örnsköldsvik i höst. Det är de utmaningar som Rotarys nye lokale president Christer Wikström står inför.
- Jag är en entreprenör som gillar att sjösätta nya projekt, säger han i ett pressmeddelande.

År 2020 har det gått 75 år sedan Rotary deltog som rådgivare vid den konferens i San Fransisco som ledde till att FN grundades. Sedan dess har det ingått i Rotarys uppdrag att aktivt verka för fred.
– I det globala perspektivet gör vi stor skillnad, säger Christer Wikström. Att Polio snart är utrotat på global nivå är mycket tack vare Rotarys roll på den internationella spelplanen.
Christer ser fram emot Rotarys distriktskonferens i oktober, som för första gången någonsin hålls i Örnsköldsvik.
– Den kommer att innehålla en hel del som anknyter till FN-frågorna och 75-årsfirandet, avslöjar han.
Hur känns det att ta över som president för Rotary Örnsköldsvik?
– Det känns både spännande och inspirerande. Jag vill inkludera fler yrkesverksamma människor i Rotarys värden och långsiktiga mål. Jag kommer att göra mitt bästa för att axla ledarrollen och ta stafettpinnen vidare.
Hur ser du på Rotary som organisation?
– En fantastisk organisation som har överlevt i mer än 110 år.Vi är starka internationellt och ligger år efter år på 1,2 miljoner medlemmar, medan andra organisationer tappar, men såväl lokalt som regionalt har Rotary över tid tappat medlemmar och engagemang. Det har skrivits mycket och pratats mycket, man jag känner att vi har en bit kvar till en punkt där Rotary lokalt lever upp till sin fulla potential.
Vad har du för ambitioner kring presidentskapet?
– Först och främst vill jag bygga vidare på alla goda insatser som har gjorts före mig. Tidigare lokala presidenter har uttryckt att det är av vikt att förstärka och föryngra vår klubb. Fler kvinnor är en självklarhet, samt att vi breddar våra service- och välgörenhetsprojekt. Rotary ska vara ett nätverk av vänskap som gör gott för andra. Att göra gott, göra skillnad och ha kul är utmärkta ledord för det kommande årets Rotary-verksamhet. Det är min ambition och förhoppning att bidra med det under min tid som president.

 

Publicerat