Du är här

2019-09-01 - Näringsliv
Foto: Leader Höga Kusten

"Vi Landsbyggare" nominerad till prestigefyllt pris

Leader Höga Kustens satsning "Vi Landsbyggare", som ämnar att marknadsföra och förstärka den positiva bilden av Höga Kustens landsbygd, har nominerats till det prestigefyllda priset ”Placebrander of the Year.”

”Placebrander of the Year” är ett pris som årligen delas ut till de främsta satsningarna inom platsmarknadsföring i Sverige. Platsmarknadsföringen ska bland annat ämna till att generera fler invånare, besökare och evenemang. De bidrag som nominerats bedöms sedan främst utefter idé, genomförande, förmåga att sticka ut, hållbarhet samt effekter av marknadsföringen.

Med ”Vi Landsbyggare” vill Leader Höga Kusten förstärka den positiva bilden av entreprenörsklimatet i Höga Kusten och ompositionera landsbygden för att skapa en attraktiv plats som lockar kapital, kompetens och drivkraft i samarbete mellan det offentliga, näringslivet och landsbygdens föreningsliv. 
– Nomineringen tillfaller alla våra Landsbyggare. Det finns en otrolig drivkraft hos företagarna och en stark community bland Landsbyggarna, säger Eva Jilkén, projektledare för ”Vi Landsbyggare”, i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Vi vill visa upp detta för fler och vi tror att det kan vara en ögonöppnare både för de som bor här, men även de som funderar på att flytta tillbaka eller söker ett kreativt klimat för att förverkliga sina affärsidéer eller projekt. 

I nomineringen står bland annat:
”Landsbyggarna är de drivna entreprenörerna och föreningarna på landsbygden som bygger landet. Kreativa och samarbetande individer som vill bidra till att öka platsens attraktivitet. Syftet med arbetet är att nå opinionsbildare och sprida den positiva bilden av landsbygden och livet i Höga Kusten. Förutom massiv spridning med 500 000 vill 50 personer ha hjälp att bli landsbyggare och 20 leaderområden vill kopiera konceptet”. 

Övriga av årets nominerade är Jämtland Calling, Eskilstuna - the world capital of recycling och Gastro Natur, Örebro. Vinnarna röstas fram av allmänheten och utses sedan på Placebrander Awards den 1 oktober. Du kan klicka här för att komma till omröstningen och läsa mer.

Dela med dig av denna artikel på: