Du är här

2019-08-23 - Utställning
Foto: Håkan Nordström

Fyra kvinnor ställer ut

Då och då väcks det tomma gamla trähuset på Storgatan 8 till liv tack vare lokala konstnärer, och nu är det dags igen. Tania Fred, Lena Christina Norenius, Ulla Gustafsson och Karin Olsén Öberg fyller lokalen med konst under två veckor.

Måleri, grafik, textil och blandteknik. De fyra konstnärerna visar upp sina olika uttryckssätt när Storgatan 8 – ibland omnämnt som centrala Örnsköldsviks äldsta kvarvarande trähus – fylls av konst i både stort och smått format.
Några av de mindre konstverken står Lena Christina Norenius för, och hon visar mestadels upp blandteknik med förkärlek för textila inslag och applikationer.
– Jag gillar att jobba med kollage, säger Lena, som liksom Tania Fred är de två ö-vikskonst-närerna i sällskapet.
Karin Olsén Öberg har sin hemvist i Gärde, Nordingrå, och Ulla Gustafsson är från Norrbyn söder om Hörnefors.
– Ulla och jag gick en papperslitografikurs hos Annikka Kronlid Arvidsson i Nordingrå och hon visar upp en del av det hon gjorde där. Själv tyckte jag inte om tekniken riktigt, jag kände inte att jag hade kontroll, säger Tania, som visar upp såväl svartvita linosnitt som stora färgsprakande målningar.
– Det finns ett budskap i målningarna, jag tycker att det blir mer spännande så. Det kan vara makt och förtryck, liv och död.
Utställningen har vernissage imorgon lördag 24 augusti 12-16 och därefter håller konstnärerna lokalen öppen alla dagar fram till 8 september.

Dela med dig av denna artikel på: