Övrigt

Arbeta som volontär

EU-programmet Europeiska Solidaritetskåren ger alla ungdomar inom EU och en rad andra länder möjlighet att arbeta som volontär i två veckor till tolv månader. Örnsköldsviks kommun kommer genom kultur- och fritidsavdelningen att skicka fem volontärer med starttid under hösten 2019.

Om du är intresserad – börja med att läsa informationen på MUCF:s webbplats (www.mucf.se/europeiskasolidaritetskaren) där det finns information om vilka olika typer av arbeten det kan handla om, hur du gör för att ansöka, hur du hittar lediga volontärplatser, vilka ekonomiska villkor som gäller med mera.
Blir det fler än fem sökande kommer urvalet att ske med hjälp av de intervjuer som görs med alla sökande. Det viktiga i den här ansökan är inte formella meriter, bortsett från att du måste kunna hyfsad engelska och/eller det språk man pratar i det land du åker till. Däremot är det viktigt att ha en stor vilja, engagemang och intresse för det område du ska jobba med.
När du hittat en eller flera volontärplatser du är intresserad av kontaktar du kommunen genom att skriva lite kort om dig själv och varför du vill bli volontär och mejlar det till: hanna.flemstrom.coleman@ornskoldsvik.se. Du kan också ringa och ställa frågor till Hanna Flemström Coleman 070-361 17 74 eller Maria Nygren 073-275 40 13. 

Publicerat