Övrig sport

Allsvenskan i inre hamnen

Örnsköldsviks Segelsällskap arrangerar i helgen den tredje av säsongens fyra delseglingar i Allsvenskan Segling. Arrangörsklubben ligger på 15:e plats bland 18 av landets bästa klubbar med goda möjligheter till avancemang.

Är vädergudarna nådiga under den kommande helgen är det mycket som talar för att det blir folkligt i inre hamnen. Då arrangerar ÖSS den tredje delseglingen av fyra i Allsvenskan där 18 av landets bästa seglarklubbar gör upp om förstapriset. Efter kappseglingar i Strängnäs och Malmö är Hunnebostrand i ledning före KSS Stockholm och Stenungssund. ÖSS ligger betydligt längre ner i sammandraget, men har goda möjligheter att avancera via ett bra resultat på hemmaplan.
– På förhand ser det ut att bli stadiga sydliga vindar, vilket i så fall innebär seglingar djupt inne i inre hamnen och därmed publikvänliga kappseglingar, säger ÖSS-ordföranden Pär Jansson.
Uttagna att respresentera hemmaklubben är rutinerade seglarbröderna Anders och Robert Carlsson tillsammans med Maria Lundin, Andreas Nordström och Oscar Jansson. Förutom kappsegling kommer Kustbevakningen, Sjöräddningen och Räddningstjänsten delta under lördagen med visning och information.
– Dessutom arrangeras lite jollesegling samt servering av surströmmingsmacka till självkostnadspris klockan 13.00, berättar Pär Jansson.

Publicerat