Samhälle

Fortsatt daglig postutdelning på vardagar

Tidigare i år så meddelade Postnord att de arbetade med planer på att börja dela ut posten varannan dag istället för varje vardag. Arbetet med planerna pågår fortfarande, men tillsvidare så fortsätter postutdelningen på vardagar som vanligt skriver Svt.

Då det skickas mindre brev idag, samt på grund av att företaget måste spara pengar, så presenterade Postnord i våras planer på förändringar av postutdelningen som skulle innebära att posten bara delas ut varannan dag. Men då planerna har fått kritik, och nedgången av skickade brev inte varit så snabb som Postnord trodde att den skulle vara, så skjuts beslutet för planerna fram på obestämd tid eftersom ett genomförande av planerna i nuläget skulle påverka Postnords ekonomiska resultat.

I en intervju med SVT så säger Postnord Sveriges tillförordnade koncernchef och vd Annemarie Gardshol att de kommer att fortsätta jobba med frågan och förbereda för tester lite längre fram i tiden.
– Vi ser att det här är en fråga som är viktig att jobba igenom på ett bra sätt. Vi ser just nu även en lite mindre nedgång på breven än vad vi hade planerat för i våra prognoser. Det gör väldigt stor skillnad för vårt ekonomiska resultat. Därför att vi sagt att vi ska fortsätta jobba med frågan och förbereda för ett test lite längre fram.

Källa: Svt.se

Publicerat