Du är här

2019-08-18 - Film-TV-Radio
Foto: Tommy Ehlin

Läsartext: Semesterpratare bjöd på sig själva

Årets upplaga av Semesterpratarna hade bantats till 45 minuter och det kändes alldeles lagom. Det blev också ovanligt många höjda ögonbryn i år med bland andra ÖA:s Linn Grundberg som verkligen bjöd på sig själv. Detsamma gäller prästen Catharina Larsson liksom musikern Patrik Forslund som berättade om en annorlunda väg ur barnlöshet. För att inte nämna chefen för Nylanders begravningsbyrå, Malcolm Chambers, som berättade om sin ovanliga bakgrund.

Ändå var det tre andra som fascinerade mig allra mest. Ja, inte bara mig utan troligtvis även de dryga 4 400 som hittills lyssnat via hemsidan på Anastasia som berättade om sin tid som gymnastiktränare i stan. Mer än 2 500 har också hittills hört kirurgen och fackbasen Leif Ehlin ledigt och spännande berätta om många turer kring sjukhusets framtid. Lika många har lyssnat på Per Carstedts och delar ur hans innehållsrika liv.  

Noterbart är att ingen av de 31 semesterpratarna haft under 1 000 lyssnare och då är inte alla de som lyssnat på radiosändningarna varje dag i juli medräknade. Det känns därför lite konstigt att lyfta fram några lite extra då alla hade så mycket att ge men vissa är svårt att gå förbi. Sture Wattman, som kåserade så trevligt om isracing, är en av dem, Lennart Sundwall som berättade så levande från alla sina år som journalist på Sveriges Radio en annan. För att inte nämna författaren Maria Hamberg från Skule som nästan klar med sin läkarexamen hoppade av och utbildade sig till svetsare. Hon berättade med hög igenkänningsfaktor om livet på bondgård under barndomstiden.  

Har du tips på någon kandidat inför 2020 så kontakta redan nu någon i styrelsen. Du hittar dem under ”Om oss” på hemsidan ”www.radionolaskogs.se”. Där finner du också alla semesterpratare från starten 2012 till i dag. 

Text av Robert Rungstad

Dela med dig av denna artikel på: