Du är här

2019-08-18 - Skola & utbildning

Nya gymnasieprofiler i höst

Höga Kusten teoretiska gymnasium presenterar två nya profiler. Sedan tidigare har skolan en ryttarprofil och nu kommer Gym- och träningslära samt e-sport.

I samband med terminstarten lanserar skolan sina två nya profiler. Gym- och träningslära i samarbete med Modo Sports Academy ger eleven möjlighet att på skoltid utbilda sig i träningslära oavsett tidigare träningsbakgrund.
– Satsningen riktar sig även till den som redan utövar en individuell idrott. Vi erbjuder alla som är intresserade av träning att söka in till profilen, säger biträdande rektor Peter Hållander.
Den som går profilen kommer att läsa träningslära i årskurs 1 och 2 samt idrottspecialisering i årskurs 3. Kurserna innehåller träningsmetoder som uthållighet, styrka, rörlighet, koordination, koncentration, anatomi, fysiologi samt närings- och kostkunskap.

E-sport är den snabbast växande sporten i världen och nyligen blev en svensk 16-åring Europas bästa spelare vid VM-finalen i Fortnite där han kammade hem över sex miljoner kronor. Kurserna på skolan innehåller, förutom e-sport, läran om fysisk träning, mental träning och kost. Utbildningen är ett samarbete med Praktiska gymnasiet i Örnsköldsvik som sedan tidigare har erfarenheter av e-sport.

 

Dela med dig av denna artikel på: