Du är här

2019-07-19 - Musik
Diggiloo till Naturscen Skuleberget 2 augusti. Foto: Pressbild. John Lundvik, foto Sotarn.

Stjärnspäckat Diggiloo vid Skuleberget

2 augusti stannar 2019 års Diggiloo-turné till i Höga Kusten, på Naturscen Skuleberget, med Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Thomas Petersson, Mimi Werner, Brolle, Mariette, David Lindgren, Arvingarna och årets Eurovision-femma John Lundvik.

Det gick inte att lämna ”världens roligaste sommarjobb”, säger Jessica Andersson som återvänder till Diggiloo.
– Jag försökte hålla ett pokerfejs, men suget kom tillbaka, säger hon med ett skratt.

Med sexton år på vägarna har Diggiloo-turnén blivit ett nästan lika säkert sommartecken som midsommar, grillfest, strandliv och ljusa kvällar. Den här sommaren blir inget undantag. Showen ger sig ut på turné igen, proppfylld med några av våra mest folkkära artister, grymma dansare och ett förstklassigt band. Tre timmar underhållning utlovas, med härlig musik, massor av skratt och en stor dos kärlek – precis som vanligt.
Jessica Andersson var med redan vid första turnén 2003, men 2017 valde hon att lämna Diggiloo.

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en publik på 900 snarare än 9 000. Jag blev programledare i TV3, för Ensam mamma söker, jag ville pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica.
– Jag är stolt över att återigen få bli en del av Sveriges största jukebox. Lasse Holm och numera David Lindgren gör en otrolig insats, som håller i gång den här cirkusen, tipsar om låtar och föreslår nya artister. Diggiloo har blivit en institution, som Allsång på Skansen och Sommarpratarna.

Utöver Jessica Andersson medverkar elva andra artister på årets turné. Till debutanterna hör kungliga hitmakaren och Melodifestivalvinnaren John Lundvik, country-rockaren Mimi Werner och kvartetten Arvingarna. På turnén medföljer också den 30-årsjubilerande komikern Thomas Petersson, Magnus Carlsson, Mariette, Brolle och den samman-hållande länken, programledaren och Mello-profilen David Lindgren.
– Grundbulten är en väldigt hög musikalisk nivå, oavsett genre. Sedan har vi förstås schlagerhits i varierad form, varvat med pop, listettor från USA och svenska klassiker som vi gör i ny tappning, säger David Lindgren.

Dela med dig av denna artikel på: