Du är här

2019-08-02 - Musik
Weeping Willows på Naturscen Skuleberget 10 augusti. Foto Johan Bergmark.

”Skuleberget perfekt för oss”

I fjol sommar bjöd Magnus Carlson på en strålande sommarkonsert vid Skuleberget tillsammans med Helen Sjöholm och Nordiska Kammarorkestern. En upplevelse som gjorde att Magnus ville komma tillbaka med sitt band Weeping Willows – 10 augusti står de på scenen vid Skulebergets fot.

– Jag hade aldrig varit vid Skuleberget tidigare, bara hört talas om det. Jag har ju många gånger passerat det vackra landskapet vid Höga Kusten på E4:an och undrat hur det ser ut vid Skuleberget, så det har varit som en hemlig dröm för mig att sjunga där. När jag sjöng där förra sommaren tänkte jag att det kunde passa perfekt för oss i Weeping Willows. Vi gillar udda konsertmiljöer eftersom vi tycker att vår musik är både storslagen, filmisk och dramatisk och vi har en kärlek till naturlyrik, så jag bad om att få komma tillbaka, säger Magnus Carlson

En titt i turnéplaneringen visar att Weeping Willows bland annat spelar i Slottsruinen i Borgholm, på Bäckaskog slott i Kristianstad, Wapnö Gård i Halmstad, Ulriksdals slottsträdgård i Stockholm, Dalhalla i Rättvik och alltså Naturscen Skuleberget.  
– Vi har turnerat i över 20 år så vi vill hela tiden se nya fantastiska platser. När vi turnerar försöker vi också besöka sevärdheter och äta lokala specialiteter. Vi får dock se hur det blir med surströmmingen…

Någon tur upp till Skulebergets topp för att njuta av den storslagna utsikten blev det tyvärr inte för Magnus i fjol sommar.  
– Jag åkte och köpte ett par Docksta-tofflor i stället.

I mars släppte bandet sitt tionde studioalbum ”After Us”, som hyllades unisont av Sveriges musikkritiker.
– Vi låter som vi brukar men vi har blandat in mer jazz och konstmusik i vårt vanliga sound. En blandning av soul, country, jazz och rock. Texterna handlar den här gången mycket om människans påverkan på vår planet och om vårt sökande efter vad som verkligen är bra för oss. Om vår existens. Livet, döden, historia och framtid, berättar Magnus som lovar att publiken har något stort att se fram emot på Naturscen Skuleberget 10 augusti.  
– De kan förvänta sig ett hänfört band som vill framföra naturlig och bitterljuvt storslagen musik i paritet med den omgärdande naturen. Det blir en höjdpunkt i sommar!

Dela med dig av denna artikel på: