Nyheter/Reportage

Prisade attraktioner på "Bottenhavets pärla"

Ulvö Hotell har hyllats och prisats ett antal gånger. Nu har även Ulvöbyn, med Linn Madsen i spetsen, och Ulvö Kapellag fått Arne Söderströms Hembygdsstipendium.
– ­Nu gäller det att leva upp till förväntningarna, säger den rutinerade ulvöguiden Sven Bodin.

Förra året transporterade MF Ulvön och MF Minerva rekordmånga människor till och från Ulvön och Trysunda. Rekordnoteringen från 2017 slogs med nära 5 000 enkelresor när Ulvö Hamn och Logistik AB gjorde bokslut.
– 54 946 enkelresor. Åker man ut till någon av öarna under dagen och sedan hem igen så räknar vi det som två resor. Det är viktigt att notera, säger bolagets vd Christer Ögren.
Ulvö Museum blir ett allt populärare besöksmål på Ulvön. På nationaldagen fick dessutom föreningen bakom museet; Ulvö Kapellag, Arne Söderströms Hembygds-stipendium på 30 000 kronor.
”För deras gedigna arbete med att skapa Ulvö Museum och för att de genom dokumentation och förmedling oförtrutet sprider kunskap om Ulvöarnas kulturarv”, löd motiveringen.
– Jätteroligt att vi fick den uppmärksamheten. Nu håller vi tummarna att vi kan erbjuda besökarna fri entré även i fortsättningen, säger Sven Bodin.
Dessutom är Ulvöbyn Café & Bistro med i restaurangguiden White Guides lista över Sveriges bästa sommarkaféer.
– Det är jättekul. Vi är stolta och det här visar att hårt jobb lönar sig, säger ägaren Linn Madsen.
Hon betonar dock att Ulvönbyn numera är en restaurang med fullständiga rättig-heter.
– Vi har faktiskt mer mat än fika. Nytt för i år är att surbistron nere vid vägen har förvandlats till en vinstuga, fortsätter Linn och berättar om trädgårdskonserterna med country-pop syskonen Strandels (19 juli) samt ryska country-duon Vlademir och Anastasiya (25 juli).
Och en av sommarens stora höjdpunkter är Ulvöregattan 11-13 juli som i år 110-årsjubilerar. Örnsköldsviks Segelsällskap flaggar för jubileumsfirande och extra många segelbåtar på startlinjerna.
– Det kanske blir för tufft att få ihop 110 startande besättningar, men vi ska i alla fall göra ett rejält försök. Hur som helst; det kommer att bli en fantastisk jubileumsregatta, säger ÖSS-ordföranden Pär Jansson.

Publicerat