Musik

”Jag gör det jag gör för att jag älskar att sjunga”

Sjunde i Sjunde – Örnsköldsviks största gratiskonsert – fyller dussinet jämnt och årets artist är just nu ute på sin sommarturné. En turné som hon verkligen sett fram emot, som nybliven mamma.

Linnea Henriksson uppträdde senaste helgen i både Kiruna och Sundsvall, på lördag är hon i Oskarshamn och på söndag 7 juli kommer hon hit till oss för att bjuda på sommarens stora musikfest i Strandparken. Och när vi berättar vilka artister vi haft på tidigare Sjunde i Sjunde-konserter utbrister Linnea:
– Vilket härligt gäng ni har haft, det känns så kul att jag får vara en bland dessa!

Det visar sig också att hon samarbetat med flera av artisterna.
Orup är en gammal låtskrivarkompis, det känns fantastiskt kul att kunna säga så. Petra Marklund samarbetade jag med på hennes senaste album och jag försöker jaga upp henne på scen när jag kan. Petter lärde jag känna genom Musikhjälpen, det var som en sorts speed dating där det gällde att snabbt försöka bli nära vänner och det blev naturligt att vi ville göra en låt tillsammans.

Linnea har också delat scen med Bo Kaspers Orkester, Amanda Jenssen är en gammal skivbolagskompis och Miss Li är en artist som hon stöter ihop med då och då. Linnea har även samarbetat med andra artister, bland annat Avicii på hans album ”True” och med Gyllene Tider på den officiella VM-låten ”Bäst när det gäller” till fotbolls-VM 2018.
– Jag var ju även förband till Gyllene Tider i Örnsköldsvik 2013 och det känns väldigt roligt att jag får komma tillbaka till samma park sex år senare.

På frågan om hon har något musikaliskt drömsamarbete svarar Linnea att det oftast blir bäst när det bara råkar bli ett samarbete med någon – men till sist klämmer hon ändå fram en dröm.
– Jag skulle inte tacka nej till att åka runt med Rolling Stones och körsjunga, leva rock’n’roll-livet. Deras avskedsturnéer blir ju aldrig avsked på riktigt, så än kanske chansen finns, säger Linnea och skrattar.

Av allt du hittills hunnit med om som artist, vad är du mest stolt över?
– Jag är väldigt stolt när jag ger en konsert och ser att publiken består av så olika människor – kompisgäng, barn och äldre par som vill gå ut och få en fin kväll. Att många människor kan hitta min musik i en sorts samlingsplats är fint att se. Jag skriver mycket utifrån relationer, och det är något vi har gemensamt och något som publiken kan känna igen sig i. Att jag kan få vara en del i något som blir ett härligt minne för någon är jättehäftigt att få vara med om.
– Ärligt talat så gör jag allt jobb i studion enbart för att få kunna ställa mig på scen, jag behöver vara på scenen och sjunga. Jag har ställt mig på scen för att jag älskar att även stå framför en scen och ta del av en konsert. Jag gör det jag gör för att jag älskar att sjunga och jag skriver min egen musik för att jag har ett behov av att ventilera mina känslor. Att få åka ut på turné är det bästa och att få se sommar-Sverige är så härligt. Förra sommaren var jag inte så mycket norrut, och jag saknade det – nu är jag jätteglad att jag får möta ny publik igen. Det här blir verkligen en speciell sommar.

Sjunde i Sjunde klockan Sju
2008 – Uno Svenningsson
2009 – Bo Kaspers Orkester
2010 – Salem Al Fakir
2011 – Orup
2012 – Amanda Jenssen
2013 – Petra Marklund
2014 – Agnes
2015 – Petter
2016 – Takida
2017 – Miss Li
2018 – Electric Banana Band
2019 – Linnea Henriksson

När? 7/7 klockan 19.00.
Var? Strandparken i Örnsköldsvik.
Varför? Årets stora publikfest, dessutom är det gratis.
Arrangörer: 7an Mediapartner i samarbete med Övik Energi, Eitech, Fastighetsbyrån, Eurocon, OKQ8, Nordemans Bil, COOP, Handelsbanken och Svenska kyrkan.

Länkar
Publicerat