Fotboll

FV-stjärnan tillbaka på Skyttis

I två omgångar från 2003 var Maurice Sunguti en omtyckt och framgångsrik forward i Friska Viljor. Nu är kenyanen tillbaka på Skyttis.

Under den här veckan pågår det årliga träningslägret Intersport Football Camp som arrangeras av Intersport, Ångermanlands Fotbollförbund, BK Örnen och Friska Viljor. I samarbete med ledare från lokala klubbar, fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik samt GIF Sundsvall drillas de som vill utvecklas som fotbollspelare och har ett genuint intresse för att spela fotboll.

Lägret är populärt och lockar deltagare även från andra kommuner. Men det är ingen tvekan om att instruktören Maurice Sunguti rest överlägset längst för att vara med tillsammans med ungdomar och kolleger på Skyttis och i Bosch Rexroth-hallen.
Till vardags är Maurice Sunguti nämligen direktör för Syokimau soccer academy i Nairobi, Kenya.
Den tidigare mycket vassa FV-målskytten såg ut att stortrivas på sin gamla hemmaplan och lägerledningen uppskattar hans deltagande.
– Vi är oerhört glada åt att få ta del av Muarice’s kunskaper under dessa dagar. Han kommer förmodligen bli vår mest långväga gästledare någonsin, säger ledaren och instruktören Tommy Nordin med ett leende.
Intersport Football Camp pågår i fyra dagar och avslutas idag.

Publicerat