Du är här

2019-06-07 - Modo Hockey

Tappar två spelare; förstärker med amerikanska

Amerikanska hockeyspelaren Gracen Hirschy kommer till Modo Hockey och spelar för klubben under säsongen 2019/2020.

– Det är väldigt kul att Gracen vill vara en del av MODO Hockey den kommande säsongen. Återigen känns det roligt att kunna knyta till sig en riktigt bra spelare som vill spela för oss, säger sportchef Björn Edlund på klubbens hemsida.

Den 24-åriga Hirschy kommer senast från spel i Leksand IF där hon tjänade 19 poäng under 34 matcher. 
– Gracen är en väldigt intressant spelare som senast kommer från en säsong som back. Men under karriären har hon spelat både som forward och back. Hon har fantastiskt defensiva styrkor vilket vi såg förra året där hon visade sig vara en av ligans bättre backar, säger huvudtränare Björn Edlund.
I Modo är tanken att hon ska spela som forward.
– Samtidigt som vi vet att hon är stark defensivt så vet vi att hon besitter extremt mycket offensiva kvalitéer. Hon har bra speed, bra teknik och är en spelare som vågar ta kampen. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gracen som forward. Vilket hon själv också vill vara, säger Björn Edlund.

Samtidigt som Hirschy blivit klar för Modo så meddelar också klubben att Paula Bergström och Matilda Elfving lämnar klubben. Paula Bergström lämnar för att istället spela för Long Island University i amerikanska NCAA-ligan, och Matilda Elfving väljer att avsluta sin ishockeykarriär.
– Det är två spelare med stort Modo-hjärta som lämnar föreningen. Vi tackar bägge spelarna för deras insatser i Modo Hockey och önskar dem stort lycka till i framtiden, kommenterar Björn Edlund.

Dela med dig av denna artikel på: