Samhälle

Övikshem går med i Allmännyttans klimatinitiativ

Övikshem meddelar i ett pressmeddelande att de går med i Allmännyttans klimatinitiativ som verkar för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet med initiativet är att få de allmännyttiga bostadsföretagen att bli fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen ska minska med 30 procent.
– Vi vill vara med och skapa förutsättningar för kommande generationer. Genom Allmännyttans klimatinitiativ får vi verktyg att tillsammans med hela allmännyttan göra skillnad, säger Lars Österlund, vd för AB Övikshem.

Bakom klimatinitiativet står branschorganisationen Sveriges Allmännytta som genom samverkan, ambitiösa mål och ett aktivt erfarenhetsutbyte arbetar för att minska utsläppen av växthusgaser. Hittills har 173 företag med sammanlagt 677 000 lägenheter anslutit sig till initiativet och nu går även Övikshem med.

Klimatinitiativet har två övergripande mål: en fossilfri allmännytta senast år 2030 och 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007). Övikshem har sedan år 2007 minskat bolagets energiförbrukning med över 20 procent och investerar nu för framtiden.
– Som kommunens största fastighetsägare är det viktigt att Övikshem är ett modernt företag som ligger i framkant och tar stort ansvar i hållbarhetsfrågor, säger Mikael Breilin, ordförande för AB Övikshem.

Du kan läsa mer om Allmännytans klimatiniativ genom att klicka här.

Publicerat