Du är här

2019-06-13 - Teater
Foto: Jeanette Segerbrant

Robin Hood intar Drömme

Ett femtiotal personer på scen, med ett åldersspann från 7 till 80 år. När Drömme med omnejd sätter upp en friluftsteater för hela familjen då ställer alla upp.

Robin Hood, hjälten som tar från de rika och ger till de fattiga, finns omnämnd så långt tillbaka som slutet av 1200-talet och ända sedan 1908 har det gjorts filmer om honom. Nu är det dags för friluftsteater vid Kraftverksdammen i Drömme – en garanterad folkfest för alla åldrar.
– Det här är en byagemenskapsgrej, en väldigt stor del av alla här i byn är med och även från byarna runtomkring, berättar Jeanette Segerbrant, regissör och allt-i-allo i det stora teaterprojektet.
– Ganska häftigt att vi har deltagare från 7 till ungefär 80 år, det gör att yngre skapar relationer och lär känna de äldre.
Repetitionerna har pågått sedan september och förutom alla ideella timmar som lagts ned har man också tagit professionell hjälp av regissör Iso Porovic från Teater Västernorrland och skådespelaren Jens W Nilsson som numera bor i Härnösand.
– De har varit jättebra att ha med så att vi får struktur på det hela. Det kan vara svårt med övergångar mellan olika scener och Iso och Jens har hjälpt till för att få allt att flyta och även sett till att skådespelarna utvecklats.
Föreställningen som är cirka 2,5 timme inklusive paus, ges vid tre tillfällen – två gånger på lördag 15 juni och en dagen därpå.
– Vi kan lova en familjevänlig och rolig föreställning med mycket humor, säger Jeanette.

Dela med dig av denna artikel på: