Du är här

2019-06-05 - Motor
  • Foto: Privat
  • Illustration: Kamilla Åhlander

Alla tiders rallytävling

Den 6 juni är inte bara nationaldag. Det är även den motorhistoriska dagen, vilket innebär att Norrlands Motorhistoriker i Örnsköldsvik återigen arrangerar Örnstråket.

Det populära familjerallyt arrangeras för 23:e gången i ordningen och bilar, ägare och familjer samlas vid Fjällräven Center på lördagsmorgonen för registrering. Därefter, med start 10.00, sker ett flera mil långt veteranbilsrally utan fartsträckor där bilarna passerar Hörnett, Gullvik, Bjästa, Köpmanholmen, Sidensjö, och Haffsta innan det blir målgång, uppställning och prisutdelning på Veckefjärdens Golf Club.
– Max antal ekipage är 120 bilar och det brukar gå rasande fort att fylla platserna när vi gör det möjligt att anmäla sig. Det är roligt att familjerallyt blivit så oerhört populärt, säger samordnaren Niklas Nyström. 
Med hjälp av kartan ovan kan torsdagens åskådare hitta strategiska ställen att samlas för att på första parkett följa det klassiska rallyt med bilar som är minst 30 år och äldre.
– Det finns alla förutsättningar för en lyckad rallydag och deltagarna uppmanar vi att komma i tidstypisk klädsel, säger Niklas Nyström. 

Dela med dig av denna artikel på: