Nyheter/Reportage

Nya vattenverket försenas ytterligare

I Gerdal planeras ett bygge av ett nytt vattenverk. Men nu har upphandlingen av det nya vattenverket avbrutits på grund av att anbudssumman överskridit budgeten.
– Det här kommer sannolikt att försena driftsättningen av vattenverket, säger Kent Westerlund, va-chef på Miva

Det nya vattenverket är tänkt ska säkra den långsiktiga tillgången på dricksvatten i både centralorten och Sidensjöområdet. Upphandlingarna för vattenverket startade i 2018 men har nu avbrutits då anbudssumman överskridit budgeten. 

Upphandlingen var i form av en generalentreprenad, det vill säga att en entreprenör upphandlas för hela vattenverket. Nu ska Miva istället gå vidare med en delad entreprenad där entreprenaden delas upp i olika områden.
– Vi måste hitta en annan väg för att få ner kostnaden. Vi frågade efter en generalentreprenad men nu går vi istället ut med upphandlingar för varje område, till exempel vvs och bygg, säger Kent Westerlund.

Bygget av nya överföringsleder mellan By vattentäkt och vattenverket fortsätter som planerat och beräknas vara klart udner början på 2020. När de nya upphandlingen av vattenverket är klart och bygget kan påbörjas är just nu oklart men tros kunna påbörjas som tidigast i november 2019.

Publicerat