Du är här

2019-05-29 - Hälsa
  • Markus Edlund bjuder in tränarparet Pischa och Micke till Bredbyn. Foto: Andreas Lundberg
  • Markus Edlund fortsatte efter Biggest loser-inspelningen att träna hårt på gym i Ö-vik. Foto: Håkan Nordström

Markus fixar Biggest Party

Markus Edlund är som första deltagare klar för final i Biggest loser och nu arrangerar han Biggest Party i Bredbyn samma dag som finalprogrammet sänds.

Finalen närmar sig i årets säsong av Biggest loser, där Markus Edlund från Myckelgensjö är en av deltagarna som fortfarande har chansen att ta hem segern, igår (28 maj) blev han klar för final efter en tävling där han hela tiden låg sist men i det slutliga pusslet vände till seger. Nu bjuder han upp tränarparet Pischa och Micke till Bredbyn för att hålla föredrag, leda träningspass och mingla. Sedan visas finalprogrammet på storbild inne på Olympia.

Markus Edlund har gjort en enorm resa i Biggest loser och från en startvikt på 170 kilo, och med tre diskbråck som gjorde att han knappt kunde stå och gå, är han numera en helt ny människa.
– Det känns uttjatat att säga att man fått ett nytt liv, men så är det faktiskt. Jag har verkligen fått ett nytt liv och det är först nu som jag inser hur dåligt skick jag var i. Jag har ju alltid varit go’ och gla’ och bara tuffat på, men inte riktigt fattat hur illa det varit, säger Markus, som numera klarar av sånt han inte orkade tidigare.
– Jag kunde nästan inte lyfta någonting men nu är ryggen fantastiskt mycket bättre. Jag kan gå, jag kan bära och jag kan lyfta upp ungarna i luften och lira boll med dem. Det är så självklara saker att göra men jag har inte orkat det på flera år. Nu kutar jag ikapp med lillgrabben – man blixtrar till, säger Markus och skrattar gott.

Biggest Party i Bredbyn tisdag 11 juni inleds med att tränarduon Pischa och Micke håller föreläsningar på Olympia och sedan leder de ett öppet träningspass för alla intresserade.
– Tänk om vi kunde ha 150 pers som tränar ute på fotbollsplanen, och folk som tittar på. Det skulle bli så kul!

Kvällen fortsätter sedan med middag och mingel och som avslutning visas finalprogrammet på storbildsskärm inne på Olympia.
– Visst hade det varit roligt att köra hemma i Myckelgensjö, och jag funderade även på att hålla till i Ö-vik, men så kände jag att vi har en bra plats i Bredbyn och jag tror att vi kan få mer folk hit, berättar Markus som driver det här projektet helt på egen hand.
– Jag ville göra något av den här resan och det känns som once in a lifetime. Att plocka upp Micke och Pischa kan jag mycket väl tänka mig att göra fler gånger men jag vill aldrig vara inne på slottet i Biggest loser igen.

Markus har också bjudit in andra deltagare från årets säsong och de som tackat ja är Amanda Pettersson från Alby, Adam Aronsson, Oxelösund, och Christopher Helm, Kristianstad.

Hur går det då för Markus? Vinner han alltihopa och tar hem förstapriset på 250 000 kronor, eller lägger han beslag på hemma-
finalen där den deltagare som har klarat av kost och träning bäst på egen hand och gått ner mest i vikt sedan programmets slut vinner 100 000 kronor?
– Ja, det kan jag förstås inte avslöja. För mig är största vinsten den personliga vinsten – jag har fått ett nytt liv.

TÄVLING

Vinn biljetter till Micke och Pischas föreläsning!
Tränarduon från Biggest loser, Micke och Pischa, håller föreläsning på Olympia i Bredbyn när deltagaren Markus Edlund från Myckelgensjö arrangerar Biggest Party 11 juni.

Hur många säsonger av svenska Biggest loser har sänts?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av två biljetter till föreläsningen.
Svaret, ditt namn och adress mejlar du till tavling@7an.se.
Svaret vill vi ha senast 3 juni. Vinnaren presenteras i Tidningen 7 4 juni.

Dela med dig av denna artikel på: