Sport & Fritid

6,4 miljoner kronor till ny mountainbikearena

Cykelklubben Örnen har i samverkan med Örnsköldsviks kommun beviljats projektmedel från Allmänna arvsfonden till bygget av en ny mountainbikearena i anslutning till Skyttisterrängen.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu får en arena för mountainbike här i Örnsköldsvik. Intresset för mountainbikecykling i kommunen ökar, säger Tomas Karlson, ordförande för CK Örnen, på kommunens hemsida.

Totalt får den nya MTB-arenan 6,4 miljoner kronor: 4,1 miljoner från den Allmänna arvsfonden och 2,3 miljoner från kommunen. När arbetet är klart så ska den nya arenan bli en del av den befintliga kommunala anläggningen på Skyttis och planeras att finnas i området ovanför nuvarande JÄBO-stugan.
– Med hjälp av en ny arena blir det möjligt att för oss att utveckla vår barn- och ungdomsverksamhet och skapa en grund för ett hälsosamt intresse hela livet, säger Tomas Karlson.

Redan nu finns det ca 2,5 mil markerade MTB-leder i Skyttisterrängen. När den nya arenan står klar så kommer det bland annat finnas två nya teknikleder på 1,5 km vardera, pumptrackbana, banor för personer med viss funktionsnedsättning samt möjlighet för vintercykling med Fatbikes. Även en tillhörande klubbstuga planeras att byggas.
​– De nya cykelbanorna kommer vara tillgängliga för alla som vill och anpassas för att passa olika typer av cyklister, nybörjare som avancerad. Genom att utveckla befintliga spårområden för MTB hoppas vi öka Skyttis attraktivitet och tillgänglighet så att fler av våra medborgare kan vara fysiskt aktiva, säger Johan Strömqvist, idrottsstrateg, Örnsköldsviks kommun.

Arbetet planeras att påbörjas sommaren 2019 och väntas vara klart inom två år.

 

Publicerat