Nyheter/Reportage

Johanna blev årets Vitsippepristagare

Sedan 1992 har Kristdemokraterna i Örnsköldsvik årligen delat ut Vitsippepriset till en person eller organisation som genom sitt engagemang på ett utmärkande sätt bidragit till en positivt samhällsutveckling. Årets pris delades ut under kommunfullmäktige 27 maj och Johanna Lundström var den som fick äran att ta emot priset.

Kristdemokraternas gruppledare Hanna Sydhage beskriver motiveringen till att Johanna blir årets prismottagare:

"Årets pristagare är Johanna Lundström som genom ett helhjärtat engagemang för människor, såväl inom ramen för sin tjänst som genom sitt ideella engagemang, gjort stor skillnad för utsatta och behövande i vår kommun. Som exempel kan nämnas alla de aktiviteter som bedrivs i Vardagsrummet där Johanna på ett föredömligt sätt visat att det går att skapa mötesplatser och aktiviteter där alla känner sig välkomna att samtala om livets svåra frågor eller bara få sitta ner, lyssna och känna en gemenskap oavsett bakgrund.

Arbetet är vidare ett föredömligt exempel på god samverkan mellan kommun och civilsamhälle. Något som inspirerat och inspirerar andra till ett fortsatt och utvecklat samarbete, såväl i Örnsköldsvik som i andra kommuner."

 

Publicerat