Modo Hockey

Björn Edlund fortsatt huvudtränare i damlaget

Idag står det klart att Björn Edlund fortsätter som huvudtränare och sportchef i Modo Hockeys damlag, och har skrivit på ett avtal som gäller de kommande två säsongerna.

– Vi är väldigt glada att förlänga avtalet med Björn Edlund där han har gjort ett bra jobb de senaste åren, säger Modo Hockeys VD Johan Widebro på klubbens hemsida.

Efter att ha varit assisterande tränare i tre säsonger så tog Edlund rollen som huvudtränare för damlaget inför säsongen 2017/2018. Och efter att ha tagit laget till semifinal i slutspelet i SDHL två gånger så är det klart att han nu gör sig redo för att ta laget till ännu ett SM-slutspel.
– SDHL som liga bli bättre och bättre för varje säsong där vi ska vara med i toppen även den kommande säsongen och naturligtvis rustar vi för det. Men lika viktigt som representationslagets resultat är att vi ska fortsätta att vara en levande plantskola. Den förra säsongen hade vi väldigt många juniorer som ordinarie spelare där det finns en tydlig strategi att utbilda spelare som sedan ska ta klivet fullt ut till seniorishockey, kommenterar Björn Edlund och avslutar:
– Vi kommer att lägga in ytterligare en växel vad gäller utbildning av våra juniorer och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Kevin Törnblom, inte minst i de specifika frågorna. Det är roligt att fortsätta bygga på grunden som har lagts under de senaste två säsongerna.

Publicerat