Du är här

2019-05-23 - Miljö

Global klimatmanifestation imorgon

Inför EU-valet på söndag så återkommer Fridays For Future med en global klimatstrejk som bland annat hålls i Örnsköldsvik.

I och med hotet med det förändrade klimatet så har Fridays For Future arrangerat flera klimatmanifestationer för att engagera och få politiker att lägga mer fokus på klimatfrågan. Imorgon, 24 maj, anordnas nu en ny global klimatstrejk med särskild fokus på EU och Europaparlamentets politik.
– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin stått inför. Men den har ignorerats i decennier och fortsätter att ignoreras och vi unga accepterar inte det längre. Därför strejkar vi. Vi kämpar för vår framtid och vi kommer inte att ge upp, säger Greta Thunberg inför Global Strike For Future den 24 maj.

I Örnsköldsvik hålls manifestationen på Stora Torget mellan 14.00 - 15.00. På evenemangets Facebook-sida skriver arrangörerna:
”Valet till Europaparlamentet den 26 maj närmar sig. Ett ödesval för klimatet! Den här gången samlas vi därför även för att prata om vilka partier som haft bäst "kvittopolitik" för klimatet I Europaparlamentet den senaste mandatperioden.”

Talare under manifestationen är August Lundin, Caisa Johansson och Marcus Ödebygd.

Du kan klicka här för att komma till manifestationens Facebook-sida.

 
Dela med dig av denna artikel på: