Du är här

2019-05-23 - Utställning
Foto: Håkan Nordström

16 kreatörer i samma butik

Förra helgen stod bildkreatör Victoria Säker och författare Gabriella Röschmann i det tillfälliga galleriet mitt på Storgatan och nu till helgen samsas hela 16 kreatörer från High Coast Creative för att under en dryg vecka visa upp och marknadsföra sina alster.

High Coast Creative består av ett flertal kreatörer inom en rad olika områden; i föreningen ingår kompetenser inom bland annat bildkonst, skulptur, formgivning, illustration, smyckesdesign, litteratur, fotografi, musik och inredning.
– Här kommer vi att visa över 100 unika produkter, berättar skulptören och designern Johanna Forsberg, känd för sin nätkonst och inte minst sin takkrona av kopparnät.
I den för tillfälligt tomma butikslokalen på Storgatan 18, där Rabalder tidigare höll till, öppnar High Coast Creative nu på fredag en pop-up-butik och fram till och med 1 juni finns chansen att se lokalproducerad konst och konsthantverk av yppersta kvalitet.
– Det här blir ett bra sätt att visa upp oss som kreatörer, det blir också ett roligt inslag i centrum – det händer något oväntat.
Besökarna får även ta del av kreativitet ”in action” i butiken. Bland annat kommer Johanna att skulptera, konstnär Anna-Theresé Eivindsdotter ska måla och dessutom finns chokladmästare Jenny Hellman på plats med sina magnifika praliner – hon har tagit fram en särskild ask för Mors dag.
Vissa av kreatörerna har ställt ut flera gånger tidigare men för några blir det premiär.
– Det här blir en plats för oss att visa vad vi gör och även en möjlighet att få sälja. Vi slår också ett slag för att vi vill att folk ska handla lokalt och närproducerat, säger fotografen Elin Nerpin och berättar att tanken är att ett sådant här arrangemang med en pop-up-butik ska bli återkommande.

Utställare från High Coast Creative:
Gabriella Röschmann/Ordlycka
Maria Persson/Miape
Johanna Forsberg/Johanna Forsberg AB
Linda Sjölund/Livskraft i Högbyn
Victoria Säker/Victoria Säker
Malin Sandström/Estri Design
Christina Josefsson/Art by Cost
Elin Nerpin/Elin Nerpin Fotograf
Carola Harnesk/Carola Harnesk Fotograf
Linda Hörnfeldt/La Linda
Jack White Gårdstedt/Jack White Gårdstedt
Maricel Eriksson/Marikludd
Jenny Hellman/Fru Hellmans Choklad
Linnéa Öberg/Design Andra Bullar
Emelie Lundmark/Emelie Lundmark Skulptur
Anna-Theresé Eivindsdotter/Official by Eivindsdotter

Dela med dig av denna artikel på: