Du är här

2019-05-16 - Musik
Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio. Olle Melkerhed (bilden till höger)

Amanda Aasa vinnare!

Amanda Aasa från Örnsköldsvik är vinnare av P4 Nästa Västernorrland 2019 med låten "Gå hem".

Fem starka låtar och duktiga artister i P4 Nästa Västernorrland uppträdde på scenen på Babelsberg i Kramfors under onsdagskvällen.
Vinnaren Amanda Aasa vann P4 Nästa även förra året, då i Halland där hon bodde för tillfället. Låten "Gå hem" har hon skrivit tillsammans med Siri Jansson och Erik Grahn.

Det blev en riktig rysare i år, med ett jämnt startfält och rekordmånga sms-röster från lyssnarna. Segern i P4 Nästa Västernorrland 2019 gick till slut till Amanda Aasa från Örnsköldsvik och låten "Gå hem".

– Det är jätteroligt och framför allt för att jag delar glädjen med Siri och Erik, för vi är verkligen tre i det här, sa Amanda Aasa på scenen direkt efter beskedet.

Erik Grahm och Siri Jansson har skrivit vinnarlåten tillsammans med Amanda. På andra plats kom låten "Midnight" med Leo Minore från Sundsvall. De fick exakt samma poäng som vinnaren, men färre röster från publiken som då blir utslagsgivande enligt tävlingens regler. Trea i tävlingen blev Emma Strindin från Sidensjö i Örnsköldsvik med låten "Vad dom än säger".
Vinnaren Amanda Aasa har nu chans att ta sig till riksfinalen i Crusellhallen i Linköping den 24 augusti.

Mer om vinnarlåten och artisten

Som sjuttonåring gjorde Amanda Aasa från Örnsköldsvik starkt intryck på Idol-juryn när hon framförde sin egen låt Wrong chemistry och hennes audition blev den säsongens mest sedda.
 
Hon har varit förband till artister som Miss Li, Dotter och Den svenska björnstammen. Under 2018 spelade hon på flera festivaler och vann även P4 Nästa Halland med singeln Drown me. Då bodde hon i Halmstad, men nu har hon flyttat hem för att studera på Musikmakarna. I höst är Amanda Aasa tillbaka med ny musik, även den framtagen av henne själv tillsammans med Siri Jansson och Erik Grahm.
 
Deras texter bygger på igenkänning och vill fördjupa sig i riktiga berättelser om vad människor går igenom. Låten Gå hem handlar om att stå upp för sig själv när en vän svikit, men vill fortsätta som vanligt.
 
Bildspel och intervju från den lokala finalen finns på P4 Västernorrlands P4 Nästa-sida.

 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: