Nyheter/Reportage

Breddad verksamhet för Ö-viks Brunnsborrning

I mer än 30 år har Ö-viks Brunnsborrning sysslat med borrning efter vatten och energiborrning. Det lär fortsätta, men företaget har sedan en tid tillbaka breddat verksamheten och är numera en stor aktör inom den lokala avfallshanteringen.
– Vi har satsat sju miljoner kronor i en ny avfallsanläggning och siktar på att växa ytterligare, säger Håkan Tällström, ägare och vd.

Allt vi släpper ut i naturen hamnar i grundvattnet och att på ett klokt sätt hantera de mängder av avfall som ett modernt samhälle för med sig är oerhört viktigt för miljön och för framtiden. 96 procent av allt återvinns på ett eller annat sätt numera och att som entreprenör satsa inom avfallsbranschen är förmodligen en ganska klok investering.
– Vi hoppas och tror det och känslan är att det bara växer. Efterfrågan ökar för varje dag som går och vår utmaning för tillfället är att hitta lämpliga markområden för att kunna expandera, berättar Håkan Tällström.
Suez är Nordens största aktör inom återvinningsbranschen och i samband med sin omorganisation i Örnsköldsvik såldes fem lastbilar till Ö-viks Brunnsborrning. Två anställda följde med och i dag är det Håkan Tällströms medarbetare som åker kors och tvärs i kommunen för att bland annat tömma alla glasbehållare på miljöstationerna.

Den egna avfallsanläggningen, som hanterar avfall från många företag och verksamheter, mäter närmare 10 000 kvadratmeter och finns ett stenkast från isracingstadion; Nya Kallehov, strax norr om stadskärnan. Fortfarande är markborrverksamheten företagets största, men avfallshanteringen växer och nu ser Håkan Tällström alltså sig om efter fler ytor. Enligt honom är avfallsbranschen i ständig utveckling och ideliga förbättringar en nödvändighet för att effektivt ta ansvar för miljön.
– Allt talar för att hushåll och företag måste bli ännu bättre på att sortera sitt avfall. Finns inte ytorna så kommer heller inte idéerna, säger Håkan.

Publicerat