Du är här

2019-05-16 - Evenemang
David Lindgre. Foto: Pressbild

Stort 100-årsfirande i Husum

Husumfabriken firar 100 år med buller och bång då 2 400 föranmälda besökare väntas till den familjedag som anordnas av Metsä Board lördag 18 maj och där David Lindgren både underhåller och verkar som konferencier.

Tonniette Lundgren är kommunikationsansvarig på Metsä Board i Husum:
– Det här är höjdpunkten i vårt hundra-årsfirande. Det är jätteroligt med det stora intresset, nu hoppas vi att besökarna tycker det är kul och att de uppskattar att få se vår verksamhet, säger hon.
Förutom David Lindgren spelar också Pink Hink på det grönområde som ställs i ordning och där Komtek, Technichus, Husumskolan och Gideå plantskola har aktiviteter. Metsä Board visar upp fordon, bjuder på mat och anordnar guidade turer till massa- och kartongbruket samt till hamnområdet med dess stora hamnkran. 

Husumfabriken startade 1919 som massabruk för att 1972 byggas ut till en av Europas största producenter av kontorspapper och bestruket journalpapper. 2015-2017 investerades två miljarder kronor för att ställa om till falskartongproduktion och nyligen meddelades planerade investeringar på tre miljarder kronor, bland annat för ny sodapanna.
– Det är medarbetarna som format fabriken till vad den är i dag. Fabriken har verkligen följt med i tiden och både vågat, orkat och lyckats ta sig igenom tunga omställningsprocesser för att möta nya förutsättningar och kundkrav. Nu satsar vi mot 100 nya spännande år med tekniska lösningar som ska leda oss mot en fossilfri produktion och produkter som bidrar till ett hållbart samhälle, säger platschef Olov Winblad von Walter.

Dela med dig av denna artikel på: