Du är här

2019-05-19 - Miljö

Appen för ett bättre Örnsköldsvik

Visst har du koll på kommunens app ”Felanmälan Örnsköldsvik”? Det är ett smidigt och snabbt sätt att rapportera in saker som behöver åtgärdas – exempelvis nedskräpning och andra miljöfarliga företeelser.

Enligt applikationens administratör Stefan Persson har antalet ärenden, som även kan gälla skymmande vegetation, farliga lekplatser eller synpunkter och förbättringsförslag, varje år fördubblats sedan appen introducerades 2015. I fjol inkom 4 881 ärenden.
– Vi avslutar 95 procent av alla ärenden inom en tvåveckorsperiod, en del tar längre tid på grund av juridiska frågor, och vi går igenom nytillkomna varje morgon. Begär avsändaren återkoppling via e-post kan vi kommunicera med varandra.
Tjänsten, som också hittas på kommunens hemsida, är tillgänglig dygnet runt och kan kompletteras med både foto och kartposition. 
– Under året kommer appen byta namn till ”Ett bättre Örnsköldsvik”. Android-användare känner redan igen det namnet, men för IOS-telefoner tar det lite längre tid. Båda versioner kommer också att uppdateras till ett bättre gränssnitt och utseende.

Dela med dig av denna artikel på: