Du är här

2019-05-14 - Modo Hockey

Amerikansk forward kommer till Modo

Fredrik Olofsson, som spelat i de amerikanska ligorna i hela sin seniorkarriär, kommer till Sverige och är redo för att spela för Modo Hockey under den kommande säsongen.
– Björn Hellkvist och hela organisationen har en tydlig plan och jag vill vara med på Modos resa framöver. Örnsköldsvik är verkligen en hockeystad som jag vill vara en del av, säger Olofsson på Modos hemsida.

Fredrik Olofsson flyttade till USA precis innan han skulle ha börjat i hockeygymnasiet. Han har representerat det svenska landslaget i U18 och U20 men som mest har han spelat i amerikanska ligor, med bland annat 137 matcher i NCAA-ligan. 
– När jag var liten flyttade vi runt och lämnade Umeå precis innan hockeygymnasiet skulle starta. Min pappa fick jobb i Colorado och vi har bott i USA sedan dess. Vi har varit i Sverige varje sommar sedan dess och det känns bra att nu återvända för en längre period än bara sommaren, berättar Olofsson och fortsätter:
– Som spelare vill jag bidra över hela banan och hjälpa laget till framgång där jag gillar att fördela spelet i offensiv zon. Jag ses som en lite större och tyngre spelare där jag tycker om att både spela i sarghörnen och där saker händer framför målen. Det finns alltid saker att bli bättre på och att utveckla och det ser jag fram emot att göra i Modo.

Huvudtränare Björn Hellkvist kommenterar värvningen.
– Olofsson har producerat i den högsta Collegeligan i USA där han spelade center den senaste säsongen. Det är en spelare vi haft koll på en tid som dessutom är en väldigt duktig tekare. Vi ser fram emot att han blir en del av MODO Hockey.

Kontraktet gäller för säsongen 2019/2020.

Dela med dig av denna artikel på: