Du är här

2019-05-09 - Modo Hockey

Andreas Eriksson blir Modos nya målvaktstränare

Modo Hockey meddelar idag att de fått en ny målvaktstränare för herrlaget: Andreas Eriksson, som tecknat kontrakt för de två kommande säsongerna.
– Det ska bli väldigt roligt att bilda mig en egen uppfattning om spelarna och det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Andreas på klubbens hemsida.

Andreas Eriksson har tidigare varit tränare i bland annat Luleå Hockey, Almtuna och Malmö Redhawks, och kommer senast från att ha varit tränare i den norska ligan. Eriksson beskriver själv sina styrkor och hur han arbetar som tränare:
– Mina styrkor som målvaktstränare är att jag hela tiden försöker vara en bra person och komma överens med målvakterna att jag är där för deras skull och inte tvärtom. Jag vill bilda mig en egen uppfattning av målvakterna och går efter deras styrkor, men det är individen som ska utvecklas där målvakten själv ska styra processen över hur han vill spela.
– Jag jobbar metodiskt, men framförallt är det människor som jag jobbar tillsammans med. Jag vill vara tydlig med kravställande då det är elitverksamhet och alla ska ställa höga krav på varandra. Erik Hanses har jag träffat på olika målvaktscamper sedan innan medan jag inte träffat Linus Lundin eller Oliver Dackell. Det ska bli väldigt roligt att bilda mig en egen uppfattning om spelarna och det ser jag väldigt mycket fram emot.

Huvudtränare Björn Hellkvist, som tidigare jobbat tillsammans med Eriksson i Malmö Redhawks, ser fram emot att jobba med honom igen. 
– Andreas är en lugn herre som säger vad han tycker i alla lägen vilket jag uppskattar. Han är dessutom en duktig utbildare och väldigt driven som person.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2020/21.

Dela med dig av denna artikel på: