Övrigt

NYAB och Netel ska bygga ut fiber i tätorten

Övik Energi har nu avslutat sin upphandling över vilka aktörer det blir som ska få uppdragen att bygga ut fibern i områdena Domsjö-Vårbystrand och Kroksta-Arnäsvall, och arbetet går till de två företagen NYAB och Netel.

 

Utbyggnaden ska ge runt 2 000 hushåll och företag i områdena möjlighet att kunna ansluta till fibernätet, och entreprenadarbete ska starta inom kort.
– Efterfrågan på fiber ökar stadigt och vi ser att hushåll och företag efterfrågar fiber med hög driftsäkerhet och höga hastigheter. Kundtillströmningen har varit stark under våren och det finns fortfarande möjlighet att teckna avtal för fiberanslutning. Det känns bra att kunna erbjuda så många den möjligheten, säger Maria Olsson, Exploateringschef fibernät.

– Vi kommer att förvalta kundens förtroende och siktar på att överträffa deras förväntan, säger Mikael Ritola, Affärsområdeschef, NYAB Sverige AB, som kommer att genomföra utbyggnaden i Domsjö-Vårbystrand området.
– Vi ser fram emot att få vara med och leverera framtidens fibernät till kunderna i Kroksta-Arnäsvall säger Tim Hammar, Operativ chef, Netel AB.

Publicerat