Du är här

2019-05-30 - Evenemang
Dotter, Isa (foto Egon Detthoff), Jay Smith och Bamse kommer till Öviksmässan.

Dotter, Isa, Jay Smith och Bamse

Öviksmässan firar fem år och arrangörerna Karlsson & Norberg har förutom mängder av utställare även klart med underhållningen.
– Vi är väldigt nöjda med bokningarna, säger Thomas Norberg.

Öviksmässan i och kring Fjällräven Center arrangeras för femte året av Karlsson & Norberg och som vanligt är mängder av utställare på plats. Tillsammans med artisterna lockar de förhoppningsvis många besökare till mässan som pågår under tre dagar med start Kristi himmelsfärdsdag idag torsdag 30 maj.
– Vi har en målsättning och en förhoppning på 130 utställare, säger Thomas Norberg, och berättar att många utställare återkommer gång på gång.
– Vi har nöjda utställare som alltid bokar samma plats, vissa bokade redan på fjolårets mässa för att vara säker på att få den plats de ville ha. Många är nöjda och tycker att det är kul att ställa ut här i Ö-vik, vilket förstås känns bra. Vi vill ha en stabil grund men samtidigt ha en omsättning av utställare så att mässan inte ser likadan ut år för år.

Öviksmässan har en rad fokusområden, och när arrangörerna räknar upp dem så inser man att mässan innehåller i stort sett allt: Hus & Hem, Sport & Fritid, Bil & Motor, Kropp & Hälsa, Skog & Friluftsliv, Mat & Delikatess.

Just när det gäller mat och delikatess blir det en nyhet i år eftersom Västernorrlands första deltävling i SM i utomhusmatlagning arrangeras i samband med mässan, lördag 1 juni. Två av de åtta lagen som ska tävla kommer från Örnsköldsvik ­– Team MumsMums med Anna Svedberg och Johanna Johansson samt Team Whiskey Bottom Slickers med Jim Engvik, Daniel Domeij och Patrik Bengtson.
– För säkerhets skull ha vi ett tält i reserv ifall vädret blir alltför dåligt, så det blir utomhusmatlagning oavsett väder, försäkrar Thomas.

För barnen finns det som vanligt också en hel del. Aktivator är på plats med ett stort lekland – och så kommer Bamse och Lova, som drog fullt hus i Nolan senaste helgen.
– Det är fritt inträde för barn till och med 12 år och det känns roligt att vi kunde få klart med Bamse Live så att de kan köra för de yngre på torsdag, säger Per Karlsson.

Artisterna som uppträder på fredag är Dotter och Isa, och på lördag står Jay Smith på scen. Alla tre är för övrigt aktuella med ny musik.
– När vi nu firar femårsjubileum har tanken hela tiden varit att ha namnkunniga artister och vi är väldigt nöjda med bokningarna, säger Thomas.

Dotter kommer till Öviksmässan efter att ha tillbringat en vecka i London där hon jobbar med ett kommande album.
– Jag åker till London för att skriva fokuserat. Planen är att få ihop låtar som känns enhetliga och som känns i hjärtat, säger Dotter, som på mässan gör sin premiärspelning i Örnsköldsvik.
– Jag har varit där uppe och skrivit musik hos Musikmakarna för ett par år sen men detta blir första gången på scen i Ö-vik så det ska bli roligt och spännande.

Dela med dig av denna artikel på: