Du är här

2019-05-12 - Nyheter/Reportage

Tre nominerade till barnidrottspris

Två skidklubbar och en gymnastiktränare är Örnsköldsviks bidrag bland de totalt 15 nominerade till Svenska Barnidrottspriset 2019.

Priset delas ut av nätverket Svensk barnidrott och går till den eller dem som på ett inspirerande sätt står upp för barnens rättigheter eller i konkret handling bedriver verksamhet som kan inspirera andra.

Sedan tidigare har vi berättat att Vårby IK Skidor och Jennifer Pettersson, tränare i Örnsköldsviks Gymnastikklubb, nominerats till årets pris. Den tredje nominerade från Örnsköldsvik är skidklubben Nätra SK, en förening där rörelseglädje och kamratanda är det viktigaste och där ungdomarna ska vilja stanna kvar länge i klubben och tycka att det är roligt hela vägen. Föreningen har ett 60-tal aktiva barn från fyra år och uppåt som alla får vara med och påverka träningen med sina tankar och idéer.

Vinnaren presenteras 20 maj och priset delas ut 30 maj på Stockholms Stadion i samband med Bauhaus-galan Diamond League. I juryn som utser vinnaren sitter Emil Jönsson, Björn Ferry och Anna Jönsson Haag. 

Dela med dig av denna artikel på: