Du är här

2019-05-11 - Evenemang
Fr.v. Claes Janson (pressbild) och Totta Näslund (foto: Håkan Nordström).

Claes Janson sjunger Totta

19 juni 2005 lämnade Totta Näslund jordelivet, men hans musikaliska gärning lever ständigt vidare. Nu är Claes Jansons och Micke Finells andra hyllningsplatta ”Sluskblues 2” ute och fredag 17 maj blir det konsert hos Reuterdahls.

”Sluskblues” släpptes 2016 och nu, tre år senare, kommer uppföljaren där Micke Finell och sångaren Claes Janson på nytt hyllar Köpmanholmens stora blues-legend Totta Näslund.
– Jag spelade jättemycket med Torsten från tidigt 90-tal i flera olika konstellationer. Han var också en nära vän och han sjöng på mitt bröllop, berättar musikaliske mångsysslaren Micke Finell, saxofonisten som var med och grundade The Refreshments. 
– En dag när jag var ute och körde bil hörde jag en Totta-låt jag inte kände igen, men då visade det sig att det var Claes Janson. Sedan hittade jag det perfekta bandet för att göra en Totta-hyllning och jag kollade om Claes ville sjunga. Han blev jätteglad och vi började samla in material och välja ut låtar.
Bandet kallar sig Internationalorkestern och består, förutom Micke Finell, av Micke Areklew, Brian Marston, Peter Klaxman, Peder Sundahl – och Claes Janson förstås.
– Vi kör 95 procent Totta, och så blir det ett par Claes Janson-låtar, berättar Micke Finell.

Dela med dig av denna artikel på: