Trafik

Olagliga vägskyltar rensas bort

Det är många som sätter upp egna skyltar längs vägarna för att till exempel göra reklam, men dessa skyltar blir ett problem när vägområdet ska skötas. Nu tar Trafikverket krafttag för att rensa bort olagliga skyltar i Västernorrland.

Längs vägområdet är det inte tillåtet att sätta upp egna märken och skyltar, men ändå är det både privatpersoner och företag som sätter upp skyltar. Dessa skyltar skapar sedan hinder vid städning av diken och vägområden och är även ibland direkt trafikfarliga. 

Trafikverket och deras entreprenörer tar kontinuerligt bort felaktigt uppsatta skyltar i samband när annat arbete görs längs vägarna. Under de kommande veckorna görs en mer grundlig städning inom Västernorrlands län där fokus ligger på att ta ner dessa skyltar.
– Skyltar som inte är skadade tar vi oftast reda på och förvarar hos entreprenören. Många kanske inte vet att det är olagligt, och de kan få tillbaka skylten om den finns hos entreprenören, säger Mats Sandgren, enhetschef Trafikmiljö på Trafikverket.

Du kan ansöka om att få en godkänd vägvisningsskylt till en plats eller inrättning som kan vara av intresse för trafikanten. Trafikverket behandlar ansökan och om ansökan godkänns svarar Trafikverket för tillverkning och uppsättning av hänvisningsmärket. Sökanden svarar för kostnaden. Regler och blankett för ansökan finns på Trafikverket.se.

 

Publicerat