Nyheter/Reportage

Tre företag ska utveckla Varvskajen

Under en tid har kommunen tagit emot förslag från företag om hur utvecklingen av Varvskajen ska se ut. Nu är det klart att det blir förslag från HSB och PEAB, i medverkan med Nischer Properties, som ska utveckla kajen.

De utvalda förslagen uppfyller en önskad målsättning: Väl genomtänkt arkitektur, klimatsmarta lösningar och med en utformning som möjliggör att allmänheten lätt ska kunna utnyttja gångstråket.
– Vi har totalt fått in fem bra förslag och har valt att gå vidare med HSB och PEAB. De har båda presenterat väl genomarbetade förslag präglade av helhetstänk för goda boendemiljöer med intressanta och spännande arkitektoniska uttryck. Förslagen redovisar nya kvarter med stadsmässig och hållbar utformning med betoning på den sociala aspekten. Den nya bebyggelsen kommer att bidra till ett attraktivt promenad- och cykelstråk längs fjärden, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg vid kommunledningsförvaltningen.

Sedan tidigare har Nischer Properties ett markanvisningsavtal på området, och de kommer att medverka tillsammans med HSB och PEAB för att utveckla Varvskajen.

Publicerat