Evenemang

Säsongens grand final

Vinteridrotterna lider mot sitt slut och för alla åkare, ledare och ett flertal föräldrar i ÖKK sätter den årliga isgalan punkt för konståkningssäsongen. Men ingen verkar ha tröttnat på den nära eviga träningen. Inte ens tjejerna i elitgruppen.
– Galan får man inte missa. Det är ju en riktig höjdare, säger Linnéa Strömberg.

I 43 långa år har Örnsköldsviks Konst-åkningsklubb arrangerat sin isgala och i nästan lika många är det ett av kommunens tydligaste vårtecken. Men när vi vanliga människor börjar fundera på och prata om den årliga isföreställningen har flitiga föräldrar till klubbens aktiva barn och ungdomar varit ideellt sysselsatta i flera månader.
I vinter har dräkter blivit sydda och kulisser byggts i ett rasande tempo. Allt med målsättningen att det ska vara klart till de sista repititionerna strax före den 44:e upplagan; till helgen, det vill säga 4-5 maj Fjällräven Center.
– Måste jag ha brandhjälmen på mig, jag som har fixat till håret för att ni skulle fotogtafera, säger Edwin Arnstigen Edstrand när han byter om till brandman för att posera framför Håkan Nordströms kamera.
Men resultatet blev onekligen fint och det var till slut ingen tvekan om vilken bild som skulle pryda omslaget på veckans nummer av 7an. 
Årets story heter Trassel & De 4 Elemeneten hämtat från Disney-filmen med samma namn där kungarikets mest eftersökte tjuv möter Rapunzel, en vacker tonåring vars gyllene, långa hår är förtrollat.

Och med de fyra grundelementen, som är jord, luft, eld och vatten, är det ganska enkelt att räkna ut varför Liam Nordin, Wasuton Sirinithiron, Alexius Eriksson, Edwin Arnstigen Edstrand och Hugo Norman bland annat kommer att uppträda som små kvicka brandmän på skridskor.
– Vi vill passa på att tacka alla för det fantastiska arbete de gör, säger Olov Norman, förälder till två aktiva med ett stort engagemang för klubben.
När Tidningen 7 hälsar på repeteras det på flera håll på isen. Det råder stor koncentration och den så kallade konstnärliga ledaren; Jannike Tjällman, har inga större bekymmer med att få sina många åkare i olika åldrar att följa hennes instruktioner.

– Hon är en perfektionist som lägger ner enormt mycket tid för att få en föreställning av det här slaget att fungera väl från första till sista minut. Inga andra klubbar i landet har en isgala i vår storlek och det är naturligtvis roligt att konståkare runt om i landet hör av sig och vill vara med, säger ÖKK:s mångåriga och närmast outröttliga ledare; Kate Tjällman.
Tre isföreställningar över två dagar lockade närmare 11 500 åskådare till Fjällräven Center förra året och mycket tyder på att det kommer att bli något liknande även den här gången. 
För åttonde året i rad samarbetar klubben med Hoppets Stjärna som nu samlar in pengar till skolstartspaket som är en ryggsäck med blyertspennor, färgkritor, pennfodral, reflexväst samt en frisbee. Den är till stor hjälp för ett barn i ett fattigt land för att få en bra start på skolgången.

Publicerat