Du är här

2019-05-07 - Teater
Foto: Håkan Nordström

Premiär för Teater Viljan

Kakelugnen på myren – sagor för vuxna, av Henning Mankell och Eyvind Andersson, blir första uppsättningen för Teater Viljan. Fem föreställningar ges på Thuleteatern, med premiär torsdag 9 maj.

I höstas berättade vi om teater-föreningen Fria Thule som legat i dvala men som återuppstått i Teater Viljan. Då utlovades en premiär under våren och nu är det alltså dags.
– Vi valde den här föreställningen eftersom vi har många skådespelare och att det då blir ett bra koncept med en serie småscener som vävs samman av en länk, berättar Mahlin Hörnlund som tillsammans med Linda-Marie Nygren står för regin.
– Vi har båda två en bakgrund på folkhögskola och då stöter man på de här texterna, men då handlar det oftast om att man plockar ut några scener. Ingen av oss har tidigare jobbat med helheten och den twist som då uppstår.
Föreställningen det handlar om är ”Kakelugnen på myren – sagor för vuxna” av Henning Mankell och Eyvind Andersson, och den ska teater Viljan spela vid fem tillfällen på Thuleteatern 9-12 maj, med dubbla föreställningar på lördag.
– Vi är en hel drös aktörer som var med i Spelet om Örnsköldsvik och dessutom har vi fått med oss rutinerade Pär Eriksson. Vi har även några nya som aldrig stått på scenen tidigare, de har utvecklats fantastiskt under våren och alla är väldigt engagerade och hjälper varandra, säger Mahlin och ser fram emot premiären.
– Det ska verkligen bli jätteroligt!

 

Dela med dig av denna artikel på: