Modo Hockey

Två backar redo för spel i damlaget

Modo Hockey meddelar att de tecknat kontrakt med två backar: den tjeckiska spelaren Daniela Pejsova som tecknat nytt tvåårigt kontrakt och kanadensaren Erica Rieder som tecknat kontrakt för den kommande säsongen.

Daniela Pejsova kom till Modo sent under den förra säsongen och nu är det klart att det blir fortsatt spel för den unga backen.
– Jag är väldigt glad att Daniela valt att förlänga med oss. Med rätt utveckling på henne så kommer hon att bli en spetsspelare. Hon besitter egenskaper som inte alla spelare har. Hon är teknisk, bra på skridskorna, har bra avslut och läser spelet bra. Där har vi en väldigt komplett och bra ishockeyspelare trots sin unga ålder, säger tränare Björn Edlund om Daniela på klubbens hemsida.

Kanadensaren Erica Rieder kommer tidigare från fem säsonger i den kanadensiska collegeligan, har varit lagkapten och har 135 matcher bakom sig. Hennes erfarenhet ska hjälpa till att stärka truppen under den kommande säsongen.
– Hon är en ganska komplett back som har alla verktyg i ryggsäcken. Det som jag vill få in är lite mer attityd. Det har hon och hon är en aggressiv spelare. Hon är inte blyg på plan utan hon är tuff och jobbig att möta, samtidigt så har hon ett explosivt klipp och är noggrann när hon kliver med i spelet. Hon gör bra saker vid rätt tillfälle, kommenterar Edlund.

Publicerat