Du är här

2019-05-04 - Musik

I studion med Black Attire

En ny inspelningsstudio har vuxit fram i Sund och nu har Black Attire spelat in sin första singel. Lyssna på tjejernas låt ”Demons” här på Webben 7.

Sund Studio Recording – där har ni Örnsköldsviks färskaste inspelningsstudio, fullt utrustad för alla som vill spela in något i form av ljud, musik, radio, poddar eller dylikt. Bakom satsningen står Studieförbundet Vuxenskolan som också bedriver musikverksamhet för blandade målgrupper med kurser och tillgång till replokaler.
– Vi har sett att det funnits ett behov av fler inspelningsstudios, det har varit svårt att få tid att spela in för de som är intresserade, säger Wille Johansson, som också berättar att de redan har hållit inspelningskurser och att det är mer avancerade fortsättningskurser på gång.
– Vi vill försöka hålla oss lågt i pris så att alla ska kunna ha råd att göra en pro-fessionell inspelning.
När 7an är och hälsar på i studion är Black Attire på plats för att spela in sin första singel, och de får hjälp av både Wille Johansson och Ingemar Åsén, som har 31 års rutin från Sveriges Radio som musik-tekniker, ljudtekniker och programledare. 
– Tanken är att vi även kommer att kunna hjälpa till med att arrangera musiken, säger Ingemar.
Black Attire har spelat tillsammans i tre och ett halvt år och de startade när alla fyra gick i samma klass på Höglandsskolan. Nu är de snart klara med första årets studier på gymnasiet.
– Det var en lärare på Kulturskolan, Anna Risberg, som tyckte att vi skulle bilda ett band, säger gitarristen Julia Bergman.
Black Attire har flera gånger spelat på Kulturskolans bandträffar på H1 Sliperiet, där de också agerat förband under ett par större konserter – bland annat var de support till Holy Now från Göteborg som gästade Ö-vik i februari. Nyligen var tjejerna också med på UKM, där de för ovanlighetens skull inte lyckades ta sig vidare.
– Men två gånger tidigare har vi fått åka på UKMs riksfestival. Det var kul att åka och träffa många andra som håller på med musik och annan kultur. Vi fick vara med på workshops och det var väldigt roligt och inspirerande, säger Melinda Westin, som sjunger och spelar gitarr – och som skrivit låten Demons som de nu har spelat in.
– Den handlar om lite hjärnspöken som man kan ha, berättar Melinda och ler.
Förutom egna låtar av Melinda lirar Black Attire mest covers, och på frågan vilken typ av musik de spelar kommer svaret snabbt från alla: 
– Rock! 

Dela med dig av denna artikel på: