Du är här

2019-04-27 - Teater
Foto: Urban Jörén

Tävla om biljetter!

Nationalparken – en musikfylld föreställning med både nyskriven och traditionell folkmusik. Lördag 18 maj visas den på Folkan Teater, och vi har biljetter som vi lottar ut.

Fäboland blev en succéföreställning och nu är samma gäng tillbaka med en ny musikteater, den här gången om skogen, om människorna som slåss om den, om de som bor i den och de som drömmer om den.
Nationalparken handlar om begravningen av världens äldsta gran Old Tjikko. Med utgångspunkt i det 10 000 år gamla trädet berättar ensemblen med hjälp av musik och poesi om vår tids stora fråga: relationen mellan människan och naturen.
”Medan tonåringar över hela världen skolstrejkar och politiken mest tuffar på som vanligt, begraver vi naturen på scen. Vi utlovar ingen lindring av klimatångesten, men däremot att ta samtiden på djupaste allvar utan att låta bli att skämta”, skriver ensemblen som består av folkmusikerna Sara Parkman, Samantha Ohlanders och Hampus Norén tillsammans med den hyllade poeten Jonas Gren. Dessa fyra har också skrivit text och musik, och för regin står Lisa Färnström. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

En av personerna i ensemblen är född i Västernorrland, vem? 
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till föreställningen ”Nationalparken”. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.  
Svaret mejlar du till tavling@7an.se senast 3 maj. Vinnarna presenteras 8 maj.

Dela med dig av denna artikel på: