Du är här

2019-04-26 - Friska Ö-vik

Fyll dina vita fläckar på kartan

Nu är det äntligen dags för årets upplaga av Friska Örnsköldsvik, och idag släpps de två första kartorna.

Finns det ställen nära Örnsköldsvik där du aldrig satt din fot? Outforskade områden som bara väntar på att bli upptäckta? 
– Ja, absolut, säger Bitte Strandberg i Skogslöparna. Alla har vi våra vita fläckar. 
Men varenda kotte har väl varit på Dekarsön?
– Kanske det, men har du någon gång varit uppe på kullarna mitt på ön? Ett område där det till och med finns älg. Fördelen är att man knappast kan gå vilse utan att snart träffa på havet.
– Vi satsar på berg i år, säger Vivianne Edblom i ÖOK. I Gerdal får du ta dig an Gräntoberget med den natursköna Tjärnmyran, en perfekt fikaplats.
Sedan kommer Solandsberget i Domsjö, Visarberget med Milleniumstugan, det klassiska skidområdet på Rutberget och så Varvsberget, där du kan cykla till kontrollerna.
Friska Örnsköldsvik arrangeras av Tidningen 7, Örnsköldsviks kommun, OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK.
– Det är ett friskvårdsprojekt där både hjärtat och hjärnan måste jobba. Man kan inte ha huvudet under armen, då går det åt skogen, säger OKN:s Staffan Magnusson med glimten i ögat.

De två första kartorna är nu släppta och du kan själv skriva ut dem från webben7.se/friskaDu kan också få kartan i mobilen. Ladda hem gratisappen Avenza maps, tillåt den att se din platsinfo och leta upp Friska Örnsköldsviks kartor. Genom telefonens gps-funktion kan du se exakt var du befinner dig på kartan.

Registrera dig för att vinna priser
Anteckna eller fota av koden på de stolpar du hittar. När du kommer hem registrerar du dina stolpar på webben7.se/friska. Varje kod ger en lott. Vinnarna publiceras 19/6, 21/8 och 30/10. För att vara med i dragningarna måste du ha registrerat koderna senast på onsdagen vecka före. Alla koder är med i samtliga dragningar. De stolpar du registrerar tidigt kan alltså vinna i alla tre dragningarna. 

Är stolpen borta?
Skicka ett sms till 070-636 87 51.
Stolparna sitter kvar till och med lördagen den 31 augusti av hänsyn till älgjakten (som börjar den 2 september). Undantag är Varvsberget där stolparna är ute till 19 oktober.

Kontaktpersoner
Per Sundin (Skogslöparna)
073-960 16 63
Ingmar Andersson (OK Nolaskogsarna)
070-636 87 51
Vivianne Edblom (Örnsköldsviks OK)
070-631 10 28
Vill du mejla synpunkter?
friska.ornskoldsvik@gmail.com

 
Dela med dig av denna artikel på: